Weerstation Alphen aan den Rijn
Hoe betrouwbaar is onze weersverwachting eigenlijk?

Klopt het allemaal wel een beetje? 

Een terechte vraag, daarom h
ieronder wat meer informatie over ons weerstation.

Wij maken voor deze website gebruik van twee automatische weerstations, de Huger WM918 en de La Crosse WS-2308. Het laatste weerstation plaatst de weergegevens direct op internet.

Iedere 5 minuten wordt de situatie van het actuele moment getoond, zoals de windsnelheid- en richting, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtdruk. Deze gegevens zijn behoorlijk nauwkeurig.
Gelijktijdig wordt de weersverwachting voor de komende 24 uur getoond. Ook deze verwachting is behoorlijk nauwkeurig, maar kan natuurlijk nooit wedijveren met een professionele weerdienst.

Om een goede weersverwachting te maken wordt door professionele weerdiensten de gegevens van een groot aantal weerstations verzameld, die verspreid over een groot gebied de actuele weergegevens aan die weerdienst doorgeven. Op basis van deze gegevens, inclusief de beelden die men via satellieten verkrijgt, wordt uiteindelijk de verwachting gemaakt. Dat zoiets niet eenvoudig is, heeft u zelf vast wel eens gemerkt. Ook de verwachting van deze diensten komt niet altijd uit.

Toch kan met een redelijke zekerheid de verwachting ook door één enkel weerstation, zoals het onze, worden bepaald. Het is echter goed om te weten dat het weerstation Alphen aan den Rijn nooit met 100 procent zekerheid het weer kan voorspellen. Daarom spreken wij (en ook de professionele weerdiensten) ook altijd van een weersverwachting.

Daarom is het van belang om altijd meer bronnen te raadplegen indien u een belangrijk evenement wil organiseren waarbij het weer een belangrijke rol speelt.

Ook dat kan via onze website. 
Op onze site ziet u als eerste de door ons zelf verzamelde gegevens en de weersverwachting. Verder op de pagina ziet u ook de weergegevens van weerdiensten zoals Weeronline en Buienrader. Deze gegevens mogen wij met hun toestemming aan u doorgeven. Het totaal geeft u een goed beeld van de weersverwachting.

Op internet zijn vele andere weerstations te vinden, ook in Alphen aan den Rijn. Kijk ook eens bij die andere stations, wij zien deze absoluut niet als concurrenten, maar vormen juist een aanvulling om u een goed beeld te geven van de weersgesteldheid!

 
Weerstation Alphen aan den Rijn

 

 

 

  Stuur ons gerust een mail!